En bild säger mer än 1000 ord

Att känna tacksamhet har visat sig ha stor betydelse för att känna lycka i livet. På marknaden finns idag en hel uppsjö av tacksamhetsböcker, i alla möjliga färger och former. Flera som jag pratat med, trots att de inhandlat en fin skrivbok och en penna som de verkligen gillar, upplever det svårt att få till en vana – att varje dag skriva i tacksamhetsboken.

Många börjar med stor entusiasm och sedan ”rinner det ut i sanden” och därefter finns bara en känsla av misslyckande kvar. Tacksamhetsboken åker längst in i lådan och glöms bort!

 

 

Känner du igen dig? Detta kanske passar dig bättre?

Gör till en vana att varje dag ta en bild med din mobil på något du är tacksam över. Det kan vara allt från en bild på; ditt barn, din favoritbok, det vackra vädret, en latté du fick avnjuta i lugn och ro, en dag på stranden till en bild på när du äntligen kommer iväg på din drömresa. 

Samla sedan dessa bilder i ett speciellt tacksamhetsalbum (på din mobil) och ta fram bilderna de dagarna du känner att det är svårt att känna tacksamhet. Då när du känner dig allmänt låg och lite ”deppig” och nedstämd. För även om det är svårt att se, i de värsta stunderna, brukar det finnas i alla fall något litet att vara tacksam över. På köpet blir du även en mästare på att se saker att vara tacksam över!

 

 

Tacksamhet För det lilla och det stora!

Att känna tacksamhet för både det lilla och stora i livet är viktigt, det ger perspektiv på tillvaron. Att ta en bild, skriva eller på annat sätt dokumentera kan hjälpa dig för att påminnas vid de tillfällen då det behövs. Du behöver ”bara” hitta ett sätt som fungerar för dig. 

Tacksamhet är det snabbaste och lättaste sättet att må bra här och nu. Det bästa av allt är att det är helt gratis dessutom. På nätet finns otroligt mycket information och forskningsrapporter om alla hälsofördelar det för med sig. Läs mer här.

Något som jag personligen känner tacksamhet varje dag för just nu är; Våren och möjligheten till solljus och värme. Läs mitt tidigare blogginlägg om Vårens kemi https://zpik.se/varens-kemi/

 

Vårens kemi

 

Ett till tips!

Är att du även på kvällarna delar och berättar om dagens tacksamhetsbild för någon som är betydelsefull för dig. Det kan vara; din partner, barn, bästa kompis, förälder etc. Den andra personen kanske också vill ta egna tacksamhetsbilder och dela dessa med dig. Att ta en bild, spara den, sätta ord på det och dela det med någon är extra effektfullt. Det stärker samtidigt relationen er emellan.

Att avsluta varje kväll på det här sättet, eller att du själv tittar på dina bilder får dig direkt att komma i ett härligt och positivt tillstånd av lycka och tacksamhet på riktigt. Att känna lycka är egentligen summan av kardemumman av alla dina känslor. Därför vill du ge dig själv den här gåvan varje och boosta dig med lycka och tacksamhet inifrån och ut.

 

 

Kom ihåg!

Lycka smittar av sig! När du är i ett tillstånd av lycka är du en magnet där du drar till dig personer som vill vara i din närhet. Det blir sedan ringar på vattnet.

 

 

Din supporter och coach!

Cecilia Evers