Tro inte på en enda tanke

Tankens kraft

Så länge den inte gynnar dig och får dig att gå framåt. Du är bara en enda tanke ifrån lycka och bara en enda tanke ifrån olycka. Det är inte aktiviteten, personen eller situationen som får dig att må dåligt, det är dina tankar om den. Våra upplevelser blir förstådda genom tre principer; hjärnan, medvetenhet och tanken.

Du upplever bara dina tankar inte livet själv. Känslorna är äkta men inte ditt sätt att se ditt liv. Där spelar hjärnan dig ett spratt. Upplevelserna kommer från insidan och ut och ju mer vi förstår var våra upplevelser kommer ifrån, ju mindre rädsla att uppleva dem.

 

 

Rädslans makt

Vi tror vår rädsla är tillfälligt kopplade till våra livsomständigheter och därför gör vi allt för att undvika och skydda oss från dem. När vi förstår att varje känsla är en skugga av en tanke så upphör vi vara rädda och fly för våra känslor utan bara känna dem istället. När livet inte verkar så skrämmande försöker vi inte jobba lika hårt med att ändra den fantasibild vi har i våra huvuden. Du har redan allt du behöver inom dig. Du föddes med alla egenskaper du behöver så du behöver inte hitta dem. Det enda som kan ta ifrån dig dem är tanken.

 

Din supporter och coach!

 

Cecilia