The Power of Now!

Ditt kraftfulla jag

Jag skrev det på engelska då det inte är lika kraftfullt på svenska enligt mig själv. Om det är något du skall ta med dig i livet så är det just den här meningen. Varför då? Jo, för oavsett vad du varit med om i livet som format dig så behöver inte det definiera dig som person. Du har alltid ett val att välja om här och nu oavsett dina gamla övertygelser om dig själv och andra. I varje nu har du en möjlighet att välja en tanke som ger dig kraft eller tar kraft.

 

Vi agerar och reagerar på allt och inget av gamla vanor. Om du känner att du inte är den du vill vara eller där du vill vara så acceptera allt som det är just nu och välj sedan vad du vill få in i ditt liv. Ju oftare du är i Nuet så är du som mest kraftfull, fokuserad och närvarande. Vi lever oftast i dåtid eller i framtid vilket innebär att vi missar allt som händer mitt framför ögonen på oss.

Om du är närvarande så kan du inte känna rädsla som vi så ofta gör på ett eller annat sätt. Rädsla är bara en illusion om att något dåligt skall hända i framtiden som vi går och är rädda för. Så lever vi hela våra liv. Eller så ältar vi allt det dåliga som hänt och mår dåligt över det.

 

 

Du har alltid ett val

Det är precis så vår rädslobaserade och överbeskyddande hjärna fungerar för att skydda oss från faror. Frågan är om det gynnar dig på något sätt. Det begränsar oss från att nå vår fulla potential i livets alla områden. Du har alltid valet att välja. Vill du känna maktlöshet och hopplöshet eller kraft och tillit till dig själv och din förmåga?

Oavsett vad du tror om dig själv har du rätt. Så vet med dig att du behöver inte gå runt och tro att du inte har det som krävs för att lyckas i det här livet. Allt börjar med en tanke. Kom ihåg att du är bara en tanke ifrån att lyckas eller misslyckas.Tankens kraft är oerhört stark. Vi tror på våra tankar och tar dem på fullaste allvar. En tanke är bara en tanke. Varken mer eller mindre. Varken bra eller dålig.

Det är du som väljer om den är bra eller dåligt. Vem  och var hade du varit i livet om du inte hade haft den där lilla negativa rösten i huvudet som begränsar dig hela tiden? När den där tanken dyker upp nästa gång, säg då; ”tack”, le, och byt ut den till en tanke som får dig att må bättre.

 

 

Din suppporter och coach

Cecilia