Sommarens heta boktips!

Boktips i sommar!

Innan jag går på min semester vill jag bara dela med mig av en bok jag precis läst ”Hälsorevolutionen” av Maria Borelius. Den här boken har allt enligt mitt tycke. Jag arbetar ju med KBT; hur tankar, känslor och beteenden hör ihop och hur vi kan påverka dem till vår fördel så vi kan må bättre. Men för att vi skall må bra både psykiskt och fysiskt måste vi få in kost, träning och vila. Det ena fungerar inte utan det andra. Det är upp till oss att försöka hitta den bästa balansen så att vi kan bli vårt bästa jag både på insidan och utsidan.

 

I den här boken får vi följa vetenskapsjournalisten Maria Borelius på hennes hälsoresa över hela världen. Det började med att hennes rygg skapade problem för henne och förutom det var hon trött och hade låg energi rent generellt. Skall livet vara så här efter man fyllt femtio? Blir det inte bättre, tänkte hon? I hennes mening så levde hon ett hyfsat sunt liv men tänkte att hon borde hitta lite styrkeövningar för sin rygg.

Det ena ledde till det andra och på den resan är det.  Här delar hon med sig allt hon lärt sig som fört med sig en stark kropp (och rygg), hög energi, bättre intuition och en rikare själ. Vi får insikt hur kost, kropp och själ hör samman på ett lätt sätt utan att bli fanatiskt eller tråkigt.

 

 

Kroppens intelligens

Vår kropp vet precis hur den skall läka sig själv men vi tillåter inte den att göra det. Vi äter och dricker utav helt fel anledning idag. Vi tänker inte på mat som medicin utan väljer mat och dryck som skapar inflammationer i kroppen istället. Sedan tar vi medicin för att få bort dessa inflammationer vi skapat.

Vi vill leva ett långt friskt liv i balans men vi är inte alltid lika sugna att göra det som krävs eller så vet vi inte medvetna hur viktigt vår kost är och hur det påverkar oss. Men nu behöver du inte undra mer vare sig på hälsa eller vad du skall läsa i sommar. Förena nytta och nöje genom att köpa den här på specialpris nu på  Adlibris för 129 kr. Hoppas ni tycker om den.

 

Din supporter och coach!

 

Cecilia