Boktips! Omgiven av idioter

Lässugen?

”Omgiven av idioter” läste jag ut på min semester. Den är skriven av beteendevetaren Thomas Erikson. Den handlar om hur man ”förstår sig på dem som inte går att förstå”. Den är lättläst, lärorik och väldigt underhållande. Jag skrattade högt för mig själv vid flera tillfällen.

Han beskriver olika typer av människor som gula, blå, röda och gröna. Man känner igen sig själv direkt, vilket alltid är lite småkul. Vi är oftast två eller tre färger fast med en färg som är mer dominant. När jag läste om varje färg tänkte jag hela tiden vem i familjen som var vad. Det var klockrent. Man tycker ju såklart att sin egen färg är bäst:)

 

 

Vem är boken för?

”Omgiven av idioter” är en bok för alla. Vi får kunskap i hur människor runt omkring oss fungerar och hur vi kan skapa bättre relationer både arbetsmässigt och privat. Alla färger har ju såklart både för och nackdelar, och alla behövs på en arbetsplats. Min son lärde sig i väldig tidig ålder att det kryllade av idioter. Varje gång vi åkte bil och min man svor eller tutade, frågade vår tvåårig son; ”pappa, e’ de’ åsså en ävla idiot”?

Så istället för att ta allt personligt och tolka in saker och ting som de flesta av oss gör, läs boken. Det är mycket lättare att tänka ”aha, det är en blå eller röd person jag har att göra med”, no offence taken! Tänk vad mycket energi vi kan spara till viktigare och mer produktiva saker än att hela tiden gå och irritera sig på alla ”idioter” runt omkring.

Den kostar inte mer än en pocket-bok och finns i bokhandeln och e-handlare som säljer böcker och här för 54 kr  på Adlibris

 

Cecilia