Kurs – Öka din självkänsla

Investera i dig själv!

Kursen som startade 10 mars blev snabbt fullbokad inne i Göteborg. Nu med ganska kort varsel så bestämde jag mig för att jag köra en lyckad fovorit i repris innan sommaren på Arkipelelagen i Sisjön.

Den här kursen ger jag dig värdefulla tips, inspiration och effektiva verktyg som du kan använda dig av i din vardag för att bli av med dina rädslor, oro, prestationsångest, otydliga mål och värderingar som begränsar dig att nå dig fulla potential på alla plan, och gå den vägen du måste gå för att bli lycklig med dig själv.

Lever du det liv du vill leva? Är ditt liv meningsfullt och rikt på alla plan? Känner du glädje och entusiasm varje dag du vaknar? Är du den personen du vill vara? Har du en kärleksfull relation till dig själv och andra? Jobbar du med det du älskar? Är du i balans och harmoni med dig själv och andra? Om svaret är ja på dessa frågor, grattis – men du kanske ändå har en förbättringspotential?

 

 

Roten till det mesta

Den största orsaken till att de flesta mår dåligt är i grund och botten en dålig självkänsla. Det kan leda till stress, ångest, oro, depression, missbruk och beroenden av olika slag. När vi föddes var vår självkänsla på topp, men redan i tidig ålder så lärde vi att lyssna och anpassa oss till vår omgivning (föräldrar, familj, släkt, vänner, skola, lärare, sociala medier mm) om hur vi skulle tänka, tycka och bete oss för att passa in och bli ”lyckliga”.

När du sätter andra människor på en piedestal förminskar du dig själv. När du tar deras värderingar och försöker göra dem till dina så måste du kämpa för att nå dina mål (som egentligen inte är dina utan andras). Med en bra självkänsla går du din egen väg, ingen annans. Med en bra självkänsla behöver du inte andras gillande och bekräftelse. Det innebär att du tar ansvar för ditt liv och sätter dig och dina behov främst för att du skall bli lycklig med dig själv och andra.

 

Vad är då din väg? Vilket sorts liv vill du leva, och hur vill du vara i relation till dig själv, din partner, dina vänner, din familj, ditt jobb och din fritid? Lever du i enlighet med det? Vi tar oss inte den tiden av olika anledningar då livets alla ”måsten” och ”borden” alltid går före. Du är den viktigaste i ditt liv! Vad vill du göra med det?

 

 

Jämförelse

Ett väldigt lyckat koncept för att bli riktigt olycklig är att jämföra sig med andra, vilket de flesta är väldigt bra på. Du har alla svaren inom dig och ditt jobb är att hitta dem. Genom att utmana dig själv och gå utanför din komfortzon i riktning mot dina mål, ökar din självkänsla och nya möjligheter kommer till dig, men du måste vara den som tar det första steget.

 Alla har vi samma önskningar i livet. Att vara lycklig. Hur blir man det då? Jo, genom att skapa det liv du vill leva och vara den person du vill vara utifrån dina värderingar. När vi träffas i grupp och samtalar händer det ofta mycket mer i din personliga utveckling än när vi är själva med våra problem. Det är mer utvecklande, och lärorikt när vi träffar andra och hör dem gå igenom samma eller liknande utmaningar som vi gör.

Alla är i grund och botten likadana, med ungefär samma önskemål och rädslor i livet som du. Var med mig och andra som vill ta tag och utveckla sitt liv där vi tillsammans mediterar, diskuterer, teori, praktiska övningar och utforskar våra drömmar och behov som främjar vårt välmående som leder till personlig utveckling. Ni sätter nya kortsiktiga och långsiktiga mål som för er framåt till ett bättre, rikare och mer meningsfullt liv.

 

Vem är kursen för?

Den här kursen är för alla, och det viktiga är att få bidrag från olika personer och skapa en gemensam dynamik. Den är för dig som vill öka ditt medvetande och nå din fulla potential på alla plan. Är du beredd att släppa allt det gamla som begränsningar dig i ditt liv?

Då antalet platser är begränsade ser jag fram emot att du bokar ditt deltagande så snart som möjligt.

Vid frågor gällande kursen så kontakta gärna mig på 0709-960816 eller cecilia@zpik.se

Varmt välkommen!

 

Cecilia