Ingefära, gurkmeja och citronens läkande egenskaper

Kostens påverkan

Jag är precis hemkommen från ett retreat som jag och en kollega hållit i några dagar. Fokus var bl.a på hur kosten påverkar våra kroppar och vårt sinne, samt hur vi kan leva ett balanserat liv. I min förra blogg skev jag om boken Hälsorevolutionen med Maria Pia Boethius där hon pratar mycket om hur vi kan leva ett antiinflammatoriskt liv och mycket om den ayuervediska kostens betydelse. Om du inte läst den så rekommenderar jag dig att göra det.

 

 

Lätta tips!

Jag har haft problem med ischias då jag sitter väldigt mycket i mitt arbete. Då har jag har tagit msm, c-vitaminpulver och nyponpulver, plus lite styrketräning som hjälpt mig. Men efter min bilsemester  med familjen i somras så kom min värk tillbaks med full styrka. Efter att ha läst den här fantastiska boken så vet jag ju att jag har en inflammation ”grande” i kroppen så jag började dricka ljummet citronvatten med lite svartpeppar varje morgon. Därefter dricker jag en shot på ekologisk gurkmeja, ingefära och citron.

För att minska mitt kaffeintag dricker jag istället färskt ingefärste´som jag gör själv. En väninna lärde mig att ta färsk ingefära och dela den i små bitar med skalet på. Lägg dem sedan i en termos och värm vatten (inte kokhett) och häll över. Låt det ”gotta” till sig i en halvtimma för att sedan dricka under dagen. Väldigt gott och väldigt enkelt dessutom.

 

 

Detta har fungerat magiskt på mig och min värk på en väldigt kort tid dessutom. Ingefära, gurkmeja och citron har antiinflammatoriska egenskaper, antioxidanter och mycket mer. En perfekt start på dagen för alla, och speciellt efter den här fantastiska sommaren vi har haft, vilket säkert  medfört alldeles för mycket av det ena och det andra vilket skapat inflammationer i våra kroppar. Så oavsett om ni vill fortsätta med era bra vanor eller bryta dåliga vanor så kan jag varmt rekommendera er att prova detta koncept.

Boosta dig själv inifrån och ut

Det här är ett lätt och billigt sätt att både rensa och boosta din kropp och sinne med vitaminer och antiinflammatoriska egenskaper samt mycket mer. När jag börja min dag på ett bra och nyttigt sätt så tycker jag att det är lättare att fortsätta dagen i den andan. Det skall mycket till att förstöra det. Hitta ditt sätt och dina rutiner och gör dem till en vana som stärker dig och din hälsa inifrån och ut. Kom ihåg ”how you do anything is how you do everything”.

 

Din supporter och coach

Cecilia Evers