Hur får du ditt äktenskap att hålla?

Vänskap och tillit

Par som kommer ihåg och beskriver sina första tid tillsammans med glädje har större chans att lyckas. Ett lyckat äktenskap eller relation bygger på äkta vänskap och tillit. Att komma ihåg de små sakerna i vardagen som att din partner har haft ett viktigt möte inom jobbet eller ett läkarbesök av något slag. Skicka ett litet sms eller ring för att kolla hur det gick, ge din partner kaffe på sängen eller ditt skum på din cappucciono om du vet att din partner uppskattar det.

Ju mer ni känner till om er partners inre värld stärker er, och ni står bättre rustade när ni börjar tjafsa eller bråka om saker och ting och ni kan hitta tillbaka till varandra lättare. Vad är din partners favoriträtt, favoritsysselsättning, rädslor, drömmar osv.? Ta för vana att vara lite nyfiken på din partner och ställ frågor.

Ett roligt och bra sätt att göra detta på är att köpa relationsspelet Vertellis. Detta är ett spel som alla par borde ha. Det kommer att hjälpa er att upptäcka nya sidor hos varandra och ge er en bättre, mer kärleksfull och starkare relation. Det kostar 199 kr och går att beställa här.

 

 

Det är de små sakerna som gör det

Ett bra första steg kan också vara att du reflekterar över dina partners förtjänster och över vad du värdesätter hos henne eller honom om du inte redan har gjort det. Det kommer också att stärka banden mellan er. Notera saker hos varandra som att din partner har klippt sig eller har på sig en ny tröja. Kommentera detta på ett positivt sätt även om du inte menar det:-). Stötta varandras ambitioner och drömmar.

 

När det börjar hetta till i en diskussion om allt och inget vilket bara är en tidsfråga, räck ut tungan! Det är en fantastisk ”fredstravare”. Om inte den fungerar eller känns bra, hitta er egen ”fredstravare” innan det hinner gå för långt.

 

När vi träffade vår partner i början gjorde vi säkert allt det här omedvetet. Vi frågade, lyssnade och var intresserad av allt den andra sa. Vi fick varandra att känna oss sedda och betydelsefulla. Sedan glöms det bort med tiden. Men det är aldrig försent att börja ta upp den tråden igen. Så vänta inte alltid med att din andra hälft skall ta första steget utan börja med att fråga dig själv vad du kan göra i det lilla varje dag för att bidra till ett bättre och rikare förhållande.

 

Din supporter och coach!

Cecilia