Hur du hanterar dina känslor på bästa sätt!

Hur du hanterar dina känslor på bästa sätt😬

Istället för att bli rädd när den där känslan av obehag, överväldigande, oro, stress, irritation, ledsamhet, sårad, arg, tokförbannad, deprimerad, hopplöshet osv. kommer så stanna upp! Var glad och nyfiken på vad den har att säga dig.

Det är endast när ni trycker ner och låtsas om som våra känslor inte finns som dem blir ännu starkare. Det är då som du kanske har en strategi som inte gynnar dig i form av att tröstäta, bli passiv, tittar på TV:n eller sociala medier mm. Dina känslor har ett viktigt budskap till dig🤓.

1. Varför känner du som du känner?
2. Tolkar du situationen rätt? Kan du vara 100% säker på att det är sant så som du tänker.
3. Behöver du ändra din kommunikation till dem som är inblandade?
4. Behöver du ändra ditt beteende?
5. Gör sedan någon form utav handling som för dig närmare ditt mål.
6. Eller så har du gjort allt i din makt och måste släppa taget då det inte ligger på ditt bord längre

Jag klarade det

Om du känner dig överväldigad så tänk på en händelse i ditt liv där du kände på samma sätt och klarade av det i slutändan. Gör en lista på alla viktiga saker och börja sedan med den viktigaste punkten. Då får du kraft istället för rädsla och oro.

Vi tolkar alltid människor och situationer utifrån vad vi har med oss i bagaget. Tänk om den andra personen inte vill sätta dit dig utan tolkar situationen på ett helt annat sätt än du. När vi hittar på alla hemska scenarier i våra huvuden, hur bemöter du då din partner, barn, kollega eller vän? Hur ser du ut i ditt kroppsspråk och mimik?

Om du uppskattar budskapet som dina känslor säger dig så lär du dig något. Du kanske ständigt skjuter upp saker till sista sekund och då kanske budskapet är att lära dig av gamla händelser istället för att bli superstressad och kanske bli otrevlig mot alla runtomkring. Ok!That’s it 😊

”Så älska dina känslor” (läses med Hajk dialekt☺️)

Din supporter

www.ceciliaevers.se