Hormoner & kvinnors hälsa

Jag var på ett otroligt spännande och lärorikt föredrag i helgen som handlade om hormoner och hälsa med Marianne Arnström. Jag var bara tvungen att googla på hennes ålder och hon är 72 år vilket man inte kan tro, men otroligt kunnig, inspirerande, rolig och hälsan själv. Vad gäller hälsa anser mig vara rätt kunnig rent generellt, men när det kommer till hormoner är jag helt lost. Det enda jag vet är att jag är snart 50 och det är dags att sätta sig in i ämnet.

 

Marianne utgår från dr. John Lee och hans forskning. Han var en mycket känd naturläkare som även skrivit många böcker i ämnet. Tydligen är östrogen, progesteron och testosteron dem tre viktigaste hormonerna vi har. Vad jag förstår så behöver vi 300-500 ggr mer progesteron än östrogen annars blir det en obalans i kroppen. Om detta och sambandet med olika sjukdomstillstånd, cancer och vad vi kan göra för att förebygga samt läka och reparera våra kroppar på ett naturligt och hållbart sätt, pratar Marianne om.

 

 

Jag önskar att jag fått den här kunskapen mycket tidigare, men det enda jag kan göra är att tipsa andra om henne. Hon tar 600 kr för en dags föreläsning, vilket är ingenting med tanke på det värde hon ger, och fortsätter och ge även efter kursen. Med detta tillkommer material som du får med dig. Du kan fråga henne om allt och hon försöker alltid hjälpa till på bästa sätt. Hon är värd sin vikt i guld.

 

Nu kommer det stora eldprovet för mig; att få med min dotter till föreläsningen, som för övrigt tyckte den lät jättetråkig. I ärlighetens namn så tyckte jag nog inte heller att det lät så kul men jag hade fel för en gång skull i mitt liv:-). Kontentan är att hormoner är allt annat än tråkigt, iallafall om man lyssnar på Marianne. Med en passion som få, och viljan att sprida kunskap och hjälpa kvinnor och män att leva ett så friskt och balanserat liv som möjligt, kan jag bara säga att gå och lyssna på henne!

Kort och gott, investera i dig själv och dina barn.Du kommer inte att ångra dig. Du kommer bara ångra att du aldrig gick dit. Här är länken till hennes hemsida där du kan läsa mer http://www.vitallyft.se.

Din supporter

 

Cecilia