Positiv, positiv, positiv

Självhjälpsböcker

Jag föll pladask när jag läste ”The Secret” för många år sedan, och många med mig. Vi blir matade om att vi hela tiden måste ha positiva tankar och känslor i många självhjälpsböcker om vi vill ha ett lyckligt liv. Detta skapar otroligt mycket stress, ångest och skuldkänslor hos många då livet inte alltid är på topp.

Vi värderar allt och alla i vår omgivning. Det finns inte det ena utan det andra. Inget minus utan plus. Det är viktigt och skönt att veta att allt i livet handlar inte bara om att söka lycka och slippa ledsamheter, eller att bara åstadkomma framgång och ingen motgång.

 

Det finns både ris och ros

När du inte ser uppsidan i en situation blir du rädd, och när du inte ser nedsidan blir du glad. I verkligheten finns båda sidorna. Du reagerar antingen positivt eller negativt i alla situationer och möten. När du alltid söker det positiva och försöker undvika det negativa, får du det du försöker undvika. Vet med dig att det negativa för någonting gott med sig.

 

Om du tränar inför ett marathon och har det som ett mål är det lika bra att tänka att det inte alltid kommer att vara lätt som en plätt. Det finns både ”bra” och ”dåligt”. Det kommer i paketet.

 

Så när negativa känslor och tankar dyker upp i dig, vet med dig då att detta är en del av hela paketet. Alla har dessa tankar och känslor. Oavsett hur positiv och accepterande du är, så kommer de att komma. Så acceptera och omfamna dem. Skratta lite och säg ”tack, nu fick jag mig en skopa”. Det är oundvikligt. Ju fortare du accepterar och omfamnar dem, försvinner dem.

 

     Din supporter och coach!

 

Cecilia