Har slemproppen gått?

En rolig historia

Den höggravida kvinnan kommer in till förlossningen för att föda. Barnmorskan frågar;

– Har slemproppen gått?

-Näää, han är bara ute och parkerar bilen!

 

Jag är barnsligt förtjust i den här historien. Hur många gånger har man inte haft liknande tankar om sin partner. När vi träffar någon första gången är det lätt att vi sätter henne/honom på en piedestal. Vi ser bara det vi vill se, vilket såklart är alla de där fantastiska egenskaperna. I verkligheten finns ju såklart ”både och”.

Sedan bygger vi upp en fantasi om hur vår partner skall vara och motsvara alla våra förväntningar. Efter en längre (eller kortare) tid händer det att vi bara ser de ”dåliga” egenskaperna hos samma person vi var så förälskade i. Men i verkligheten finns ju ”både och” fortfarande.

 

 

Våra förväntningar

Vi lever i en illusion om vi förväntar oss att vår partner skall uppfylla våra innersta önskningar och drömmar här i livet. Tråkigt men sant :-). Tänk om vi kunde omfamna vår partners alla för- och nackdelar lika mycket. Vill vi inte alla bli älskade för precis den vi är med alla plus och minus? Lättare sagt en gjort kanske, men det vi lägger ett värde på växer. Väljer du att bara fokusera på alla brister är det precis vad du kommer att se och uppleva och vice versa.

Detta gäller såklart inte bara i relation till vår partner utan i alla relationer rent generellt. Gör vad du måste göra för att bli lycklig med dig själv. Det är ditt ansvar, inte din partners. Med detta sagt vill jag önska er alla en härlig påsk med massa kärlek.

 

Din supporter och coach

Cecilia