Faser i livet

Vilken fas är du inne i just nu? Jag kommer så väl ihåg när mina barn var små. Jag och min man sa ofta att ”dem är nog inne i någon fas nu”. Det innebar oftast en fas av lite skrik, trots och dålig sömn.

 

Men det slutar ju inte där

När vi blir äldre fortsätter ju livet i olika faser. En del bra och en del mindre bra. Ju äldre jag blir, desto bättre faser rent generellt. Oftast tycker jag att den fasen jag befinner mig i är den bästa för tillfället. Det tyckte jag även med barnen. Många gånger som småbarnsförälder ville jag ofta stoppa tiden och tänkte att ”det kan inte bli bättre än så här”. Samtidigt kunde jag tänka lika många gånger ”blir det inte bättre än det här”? Ces´t la vie! Finns inget ont som inte har någonting gott med sig. Vi kan inte uppskatta det som känns bra om vi inte upplever motsatsen. Jag tror vi skulle njuta mer om vi tänker att allt är bara temporärt, vilket det också är, bra som dåligt. 

 

 

Om inte du, vem då?

Det jag tyckte och trodde var bäst då inom olika delar, gäller inte alltid nu och vice versa. Det är viktigt att inte låsa sig fast vid gamla principer och sanningar samt ha ett öppet sinne. Våga prova nya saker och ifrågasätt mer. Det som stämmer för andra kanske inte stämmer för dig. Om du inte provar så vet du ju inte. Tro kan nämligen försätta berg. Pratar du med hundra olika läkare eller lärare av något slag, så får du garanterat inte samma svar. Vem har rätt och vem har fel? Alla tror och talar för sin sak. Oavsett om du tror att du kan det eller inte så har du rätt. Välj alltid det som får dig att må bra och som går i linje med dina drömmar och mål. 

 

Om inte nu, när då? 

Ta ansvar för dig själv och vilken väg du behöver gå. Vem skall annars göra det? Det innebär kanska att gå mot strömmen. I och med att dem flesta av oss följer strömmen inte lever det livet vi önskar så är det en väldigt bra riktlinje. Om du inte tar dig tid och reflekterar över vad som är bra i ditt liv här och nu,  så kommer du ha svårt att känna lycka senare i livet när du uppnår dina drömmål. Ju mer du njuter på resan dit desto fortare når du dina drömmar. Ju mer tillfreds du är med dig själv och livet ju mindre motstånd. Ju mindre motstånd, ju mer flow eller tur som vissa säger.

 

Vad blir din näst fas?

Du kom ju hit för att skapa dig ditt drömliv och få utlopp för allt som finns inom dig. Se till att göra det. När du är i en riktigt bra fas i livet så fråga dig själv; Vad mer är möjligt? Hur kan det blir bättre än så här? Bra frågor leder till bra svar. Var medveten om när tankar, idéer och personer kommer till dig. Agera sedan på det och följ din intuition. 

 

Sist men inte minst. Jämför dig aldrig med andra. Plötsligt händer det för dig också. Det där som du dröm om och väntat på. Som din coach vill i bästa fall förmedla eller inspirera dig till att sakta ned och ifrågasätta dig själv och ditt liv. Hur kan det bli bättre än så här? Vad mer är möjligt?

 

Allt gott 

 

Ceciila