Dags att skaffa dig en må bra bok!

Att må bra är ingenting som händer, det är något du väljer!

Ett väldigt bra sätt att öka din självkänsla och välmående i alla delar av livet är att skaffa dig en ”må bra bok”. Det vi skriver ner tenderar att fastna bättre och får oss att fokusera mer på vad som funkar i våra liv istället för tvärtom. Vi har tränat vår hjärna att alltid leta efter det som vi upplever som negativt i vårt liv och det har vi blivit världsmästare på. Det är vårt dömande som bryter ned oss.

Det du fokuserar på och gör varje dag växer. Se till att det är något konstruktivt som får dig att må bra och gå framåt i livet. Genom att skriva ner minst tre saker om dig själv som är bra ökar din självkänsla. När du skriver ner tre saker (gärna fler) du är tacksam över i ditt liv känner du dig rikare, lugnare och mår mycket bättre. Det är de där små vardagliga händelserna i livet som vi tar för givet som räknas i långa loppet.

 

Personlig utveckling

 

Ett härligt tillstånd

Ha en liten bok vid nattduksbordet. Det är ett perfekt sätt att avsluta dagen på och bidrar till att du somnar in i ett skönare tillstånd. Vill du boosta dig själv ännu mer så tänk på minst tre saker du är tacksam över när du vaknar och fråga dig själv vad du vill få ut av den nya dagen. Fokusera på det som har mest värde för dig och ligger högst upp på din prioriteringslista. När du har klarat av den första punkten går du över till nästa osv. På det här sättet väljer du själv vad du vill få in i ditt liv som gynnar dig och för dig närmare dina mål.

”Må bra boken” är perfekt för alla familjemedlemmar att göra, stora som små. Är det inte dags att bli mästaren i ditt liv för ingen annan kommer att ta den rollen åt dig. Så fatta pennan…

 

Din supporter och coach!

 

Cecilia